Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Laly in Ciorbe, 22 Oct 2010 | 6165 vizualizari

 

O ciorbita cum facea bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mai mica pentru calit
  • leustean verde
  • sare,cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara.

Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa.

Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea.

Se lasa la fiert pana cand toate legumele s-au inmuiat bine.Se adauga cimbru si sare dupa gust.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul.Cand a devenit sticloasa se adauga pasta de tomate.Se mesteca bine pana se incorporeaza toata pasta.

Se adauga in oala care fierbe si se mai lasa circa 5 minute.La sfarsitul prepararii se adauga leusteanul verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta